Intieme kapsels en haarstijlen veranderden mode

Arseen, mes en was: hoe de mode voor intieme kapsels veranderd

Vanaf de oudste tijden is het vrouwelijke lichaam altijd het onderwerp van lust en bewondering geweest. Natuurlijk veranderden de canons van schoonheid, en samen kamagra gel met hen – mode voor ontharing. Nu is haarverwijdering bijna pijnloos en zelfs bekend bij zowel vrouwen als mannen. Naakte lichamen zonder een enkel overtollig haar hield op om verbijstering en verrukking te veroorzaken, en ze werden vrij natuurlijk. Alsof er in principe geen haar is. Maar het was niet altijd zo. Er waren dingen waar het onmogelijk is om te denken zonder huivering. Dit is bijvoorbeeld.

Oude Wereld: Gevaarlijke epilatie

Dankzij het culturele erfgoed, traceert de neiging om haar uit het lichaam te verwijderen is volledig eenvoudig. Egyptenaren, bijvoorbeeld, verwijderden haar van over het hele lichaam en hun epilatiemethoden waren echt angstaanjagend: bewoners van de landpiramides die hunten toevlucht hebben om Arseen- en geniete limoen te helpen. Is het de moeite waard om te zeggen dat noch schoonheid, noch de gezondheid van dergelijke methoden aan iemand heeft toegevoegd? Maar hun doelen waren anders dan moderne vrouwen: mensen in de oudheid waren vreselijk bang voor de luizen en tikken (ze kwamen bijna niet op het gladde lichaam), maar dacht helemaal niet aan seksuele aantrekkelijkheid.

Middeleeuwen: heilige inquisitie

In die tijd, toen de “Witte Hunt” in katholieke landen woedde, was de kwestie van epilatie voor veel vrouwen letterlijk

doorslaggevend: het feit is dat de “duivelse afdichting”, volgens de jagers zelf vaak in een intieme zone was. Dus zodat de vrouw niet wordt beschuldigd van hekserij, moest ze zichzelf volledig ontnemen en bewijzen dat ze geen heks was. Sindsdien is het epilatie een vernederend proces voor vrouwen geassocieerd met de kwestie van het leven, en geen middel van verleiding van mannen of redding van ziekten. Een hulpmiddel om haar te verwijderen geserveerd scherpe scheermessen die vaak het lichaam verwond, veroorzaakt ten minste vreselijke irritatie, maar vaker – ontsteking, pijnlijke littekens en ziekten. Precies, hoeveel meisjes en volwassen vrouwen werden naar de doodstraf gezonden, maar de laatste van hen vond slechts in 1762 in de Glajus, in het protestantse deel van Zwitserland.

Koning zon en “vrouwen-girls”

Het was tijdens het bewind van de Franse koning van Louis XIV-epilatie veranderd in een echte esthetische giek. De aantrekkelijkheid van een vrouw in die tijd had te korte tijd, en mannen probeerden de meest jonge van alles te “grijpen”. Daarom probeerden zelfs volwassen vrouwen zich te ontdoen van haar om de illusie van jongeren voor hun geliefden te creëren. Rijke vrouwen kunnen profiteren van de meest “premium” manier van epileren – was, maar een arme klasse, die probeert nobele schoonheid, gebruikte bladen of pums te imiteren, de huid te wrijven tot vreselijke ontsteking.

XIX eeuw: natuurlijkheid

Aan het begin van de

XIX-eeuw, na angstaanjagende en vaak vernederende ontharingsprocedures, begonnen vrouwen uiteindelijk tevreden te zijn met het feit dat de natuur werd toegekend. Epilatie is opgehouden nodig, maar werd zelfs iets schandelijk: sinds het begin van de XIX-eeuw werd het haar in de intieme zone alleen verwijderd door prostituees, zodat hun klanten de zuiverheid van het lichaam en de afwezigheid van zweren zouden kunnen schatten. Natuurlijk, van geslachtsziekten die het niet redde, maar de zichtbare toestand van het vrouwelijke lichaam speelde een enorme rol.

Seksuele revolutie: epilatie als kunst

Een echt revolutionaire generatie werden mensen geboren tijdens of na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren zestig, waarden, zijn de normen van gedrag en seksualiteit veranderd als een taboe-onderwerp in de samenleving. Vrouwen begonnen te zorgen voor de bikini-zone, maar niet van haar kwijtgeraakt, maar ze alleen een goed onderhouden soort geven. Bijvoorbeeld gesneden met een schaar. Volledig “kaal” werd nog steeds als onaanvaardbaar beschouwd, maar dichter bij de jaren tachtig, werd het haar steeds minder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *